BİST
1373.43
ALTIN
500.70
DOLAR
8.6381
STERLİN
11.9870
EURO
10.2688

Kilisenin Duvarına Çıkan 3 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul Valiliği, Surp Takavor Kilisesi'nin giriş kapısının üzerindeki duvara çıkarak oynayan üç kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
12 Temmuz 2021 Pazartesi 13:30

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde trafiğe kapalı alanda dün akşam (11 Temmuz 2021) bir kalabalık oluştu. Surp Takavor Kilisesi'nin önündeki yaya yolunda bir grup müzik eşliğinde eğlendi.

Bu sırada kalabalıktan 3 kişi, kilisenin giriş kapısının üzerindeki duvara çıkarak oynadı. İstanbul Valiliği görüntülere yansıyan 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Açıklamada, "11.07.2021 Pazar günü saat: 00.55 sıralarında Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi'ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö. F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz" denildi.

Bakan Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olayla ilgili kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Kadıköy'de Ermeni Kilisesi'ne yapılan saygısızlıkla ilgili Kilise Vakfı YK Başkanı Arman Bükücüyan Beyefendi ile görüşerek üzüntülerimi dile getirdim" dedi.

Soylu, "Kiliseye saygısızlığı yapan zanlılar, sabah 5.30'da İstanbul Emniyeti tarafından gözaltına alındı, hukuk süreci devam ediyor" ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
IstanbulKiliseKahraman HaberSurp TakavorGözaltı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.