COVID-19'un İksiri: Bir Fincan Kahve

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırmada, kahvenin Covid-19 enfeksiyon riskini azaltabileceği belirtildi.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
13 Temmuz 2021 Salı 11:37

Illinois eyaleti  Evanston şehrinde bulunan Northwestern Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, günde bir veya daha fazla fincan kahvenin COVID-19'a yakalanma riskini yüzde 10'a kadar azaltabileceğini söyledi.

Araştırmaya göre kahve içmeyen insanlarla karşılaştırıldığında, günlük dozda kafeinli içecek alan kişilerin ciddi COVID-19 enfeksiyonu geçirme olasılığı daha düşük. Yaklaşık 40 bin katılımcının analizinden elde edilen bulgular Nutrients dergisinde yayınlandı.

Diyet ve Covid-19 arasındaki bağlantıyı incelemek isteyen araştırma ekibi,  katılımcıların beslenme alışkanlıklarını mercek altına alındı.  

Araştırmacılar, özellikle katılımcıların kahve, çay, işlenmiş et, kırmızı et, meyve, sebze ve yağlı balık tüketimine baktılar. Araştırmada, daha fazla sebze ve daha az işlenmiş et tüketiminin de Covid enfeksiyonu riskini azaltabileceği görüldü.

Araştırmacılar, ırk, yaş, cinsiyet ve fiziksel aktivite, belirli tıbbi durumların geçmişi gibi diğer faktörleri ayarladıktan sonra, ''günde bir veya daha fazla fincan kahve içme alışkanlığının riskte yaklaşık yüzde 10 azalma ile ilişkili olduğunu'' buldular.

Araştırmacılar, kahvenin antioksidan ve antienflamatuar özellikler içerdiğini ve COVID-19'a karşı bağışıklık koruyucu etkisinin makul olduğunu ve daha fazla araştırmayı hak ettiğini vurguladı.

Haber: Nurdan Mısırlıoğlu

Son Güncelleme: 13.07.2021 11:44
Anahtar Kelimeler:
Covid19Amerika Birleşik DevletleriIllinois EyaletiEvanstonENFEKSİYON
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.