2 Bin 700 Yıllık Göl Ekoturizme Açıldı

Van'da Erek Dağı eteklerinde 2 bin 500 rakımda bulunan, Urartu Kralı II. Rusa tarafından yaptırılan ve dünyanın en eski göletlerinden olan Keşiş Gölü (Antik Turna Gölü), "kesin korunacak hassas alan" tescilinin tamamlanmasıyla ekoturizme açıldı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
02 Haziran 2021 Çarşamba 15:45
769 Okunma

Van'da Urartular döneminden kalma dünyanın en eski göletlerinden Keşiş Gölü (Antik Turna Gölü), "kesin korunacak hassas alan" tescilinin tamamlanmasıyla ekoturizme açıldı.

Van şehir merkezine 30 kilometre mesafede, Erek Dağı arkasındaki vadide yer alan 4 kilometrekarelik Keşiş Gölü ve çevresi, dağ ve yayla turizmi için vazgeçilmez mekanların başından geliyor.

Urartu Kralı II. Rusa tarafından tarım arazilerinin sulanması amacıyla yaptırılan 2 bin 700 yıllık Keşiş Gölü, aynı zamanda çok gelişmiş bir mühendislik ürünü olarak biliniyor.

Milattan önce 685-645 yıllarında hüküm süren Urartu Kralı II. Rusa tarafından Erek Dağı'nın eteklerinde akarsu vadisinin önünü kapattırmasıyla oluştuğuna inanılan göl, yeşilin, mavinin ve rengarenk çiçeklerin buluştuğu eşsiz manzarasıyla insanları cezbediyor.

Anahtar Kelimeler:
KültürSanatKeşiş GölüVanErek DağıKahraman HaberEkoturizm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.