'Tacikistan’da Afganistan’dan Gelen Göçmen Kalmadı'

Tacikistan Ulusal Güvenlik Komitesi’nden yapılan açıklamada, Afganistan’dan gelen tüm göçmenlerin ülkede geçici olarak kaldıkları bölgeden ayrıldığı belirtildi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
19 Temmuz 2021 Pazartesi 18:46
'Tacikistan’da Afganistan’dan Gelen Göçmen Kalmadı'

Tacikistan Ulusal Güvenlik Komitesi’nden yapılan açıklamada, Afganistan’dan gelen tüm göçmenlerin ülkede geçici olarak kaldıkları bölgeden ayrıldığı belirtildi.

Tacikistan Ulusal Güvenlik Komitesi yönetiminden Sputnik’e konuşan bir kaynak, Gorno-Badakaş Özerk Bölgesi’ne bağlı Murghab bölgesinde geçici olarak kalan Kırgız etnik kökenli 345 Afganistanlı göçmenin tamamının ülkeden ayrıldığını söyledi.

Kaynağa göre, göçmenler kendi ülkelerine döndü.

Afgan sınır güvenlik güçleri ve askerleri 22 Haziran, 3 ve 4 Temmuz tarihlerinde sınır bölgelerini kontrol altına alan Taliban militanlarından kaçarak Tacikistan sınırını geçmişti. Sınırın yakınlarına yerleştirilen göçmenlere gerekli gıda, sağlık desteği ve temel ihtiyaçları sağlanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
TacikistanAfganistanKahraman HaberGöçmen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.