BİST
1392.3
ALTIN
504.02
DOLAR
8.6660
STERLİN
12.0149
EURO
10.2729

Tanzanya Kendi Kovid-19 Aşısını Üretecek

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılamanın henüz başlamadığı Tanzanya, kendi aşısını üretmek için çalıştığını duyurdu.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
06 Temmuz 2021 Salı 13:31

The Citizen gazetesinin haberine göre, Tanzanya Sağlık Bakanlığı Daimi Sekreteri Prof. Abel Makubi, ithalat giderlerinin azaltılması için aşının yerel imkanlarla üretileceğini söyledi.

Makubi, "Çok sayıda uzmana sahibiz. Bunu yapacağız. Sadece Kovid-19 aşısını değil aynı zamanda diğer hastalıklara karşı da aşı üreteceğiz" diye konuştu.

Eski Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli'nin ölümü sonrası Kovid-19'la mücadele stratejisini değiştiren ülke, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) oluşturduğu Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programından (COVAX) aşı talebinde de bulundu.

Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, salgınla mücadele için yaklaşık 470 milyon dolar harcamayı planladıklarını açıklamıştı.

Hassan, salgını önemsemeyen tavırlarıyla gündeme gelen Magufuli'nin 17 Mart'taki ani ölümü sonrası devlet başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

Rusya, Türkiye'ye Uçuş Yasağını Uzattı
Anahtar Kelimeler:
TanzanyaKoronaKahraman HaberAşı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.