Getir, 2,6 Milyar Dolar Değerle 'Unicorn' Oldu

Getir’in Kurucusu Nazım Salur, şirketin, 300 milyon dolarlık yatırımla 2.6 milyar dolar değerlemeye ulaştığını açıkladı. Salur, Getir'in değerinin demirbaş ya da masa sandalye değil, insan kaynağı olduğunu da vurguladı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
26 Mart 2021 Cuma 16:27
935 Okunma

Online market teslimat uygulaması girişimi Getir, 1 milyar dolar değeri aşarak unicorn olduğunu açıkladı. Bundan yaklaşık 5 yıl önce kurulan Getir, Türkiye’nin yatırım alarak unicorn değerine ulaşan ilk girişimi oldu.Türkiye’de kurucuların hisselerinin çoğunlukta olduğu ilk unicorn da oldu. Getir’in Kurucusu Nazım Salur, 300 milyon dolarlık yatırımla 2.6 milyar dolar değerlemeye ulaştığını online basın toplantısıyla duyurdu. Salur, Getir'in değerinin demirbaş ya da masa sandalye değil, insan kaynağı olduğunu da vurguladı.

2 ayda 2 yatırım turu tamamlandı

Getir, bu yılın başında Silikon Vadisi’nin önemli yatırımcılarından Michael Moritz’in başkanlığında yeni bir fonlama turunda 128 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yatırımı yurtdışı büyüme için kullanan girişim, Londra’ya açılmış. Ardından Paris, Berlin ve Amsterdam için çalışmalara başlamıştı. İki ay içinde iki tur tamamlayan Getir’de üçüncü turun liderliğini yeni yatırımcılardan Silikon Vadisi merkezli Sequoia Capital ve mevcut fonlardan New York merkezli Tiger Global üstlendi. Daha önceki tura katılan 8 fondan 7 tanesi de bu son tura katıldılar.

Salur, 2 ay evvel aldıklarını yatırımı da hatırlatarak, “2 ayda bir yeni tur yatırım almak kolay değil. Her startup’a nasip olmaz. Bu yakın vaadde popüler işlerden biri ise olabilecek birşey. Bizim modelimiz dünyada şu anda en popüler konulardan biri. Biz bu modeli icat ettik. Bizden sonra birçok yabancı şirkette çıktı. Yatırımlarda alıyorlar. Bu popülerlik pandemi ile ilgili değil. biz 5 yıl önce de Getir’le yüzde 100 büyüdük. Bu iş fikrinin kullanıcıyı çekmesiyle alakalı. Sadece kurye şirketi değiliz Getir bir teknoloji şirketi. Çok ciddi bir, veri yönetimi ile yapılıyor” diye konuştu.

Yerli unicorn olarak kurucuların hisselerinin yüzde 50’den çoğunlukta olduğunu vurgulayan Salur, bu konuda biraz inatçı olduklarını, ucuza hisse satmadıklarını belirterek, “Eğer satsaydık. Getir çoktan unicorn olurdu” dedi. Salur, bu 300 milyonluk yatırımın şirkete giren para olduğunu ve şirketi satmadan unicorn olduklarının altını çizdi. Salur, saha çalışanlarının önemine değinerek, “Alınan yatırım ile saha çalışanlarına 25 milyon TL'lik destek vereceğiz. Bunu bayiler üzerinden kıdem esasına göre yapacağız” dedi.

Londra’dan sonraki 3 hedef: Almanya, Fransa, Hollanda

Türkiye’nin Unicorn’u Getir, hizmet verdiği ülke sayısını 5’e çıkarmayı hedefliyor. Nazım Salur, "Londra’da 2 ayını doldurdu. Orada İstanbul’da 8-9 ayda geldiğimiz noktaya iki ayda geldik. Bu umut veriyor. Yeni kaynaklarla hızlıca yeni ülkelerde faaliyete başlayacağız. Yakın zamanda Almanya, Fransa ve Hollanda'da da faaliyete geçeceğiz. Yılın ikinci yarısında da Getir'i Brezilya'da açmayı planlıyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 26.03.2021 18:17
Anahtar Kelimeler:
GetirUnicornGetir Bir MutlulukKahramanhaberKahraman Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.