Samsun’un Terme ilçesinde yaşayan Sırrı Öztürk ve oğlu Mustafa Yiğit Öztürk, 5 yıl önce 500 metrekarelik alanda süs bitkisi ve kesme çiçek üretimine başladı. Pandemi nedeniyle işlerine daha fazla yoğunluk veren baba-oğul, Sakarlı Mahallesi’ndeki seralarını bir dönümlük alana taşıdı.
Mustafa Yiğit Öztürk, “Ülkemizin ithal ettiği süs bitkilerinin daha kalitelisini üreterek ekonomiye katkı sağlamak istiyoruz. Ulaşımın kolay ve yurt dışı pazarına yakın olması sebebiyle Samsun’da 500 metrekarelik arazimizde başladığımız işimizi bir dönüme çıkardık” dedi.
Yaz dönemlerinde iklim şartlarının elverişliliği nedeniyle Samsun’da artan talebin büyük kısmını karşılayacak potansiyelin olduğunu düşünen Öztürk'ler, Karadeniz bölgesinde Samsun, Tokat, Kastamonu ve Ordu’da toplam bin 42 dekar alanda yapılan süs bitkisi yetiştiriciliğinde Samsun’un 640 dekarlık üretim alanıyla birinci sırada yer aldığını ifade etti. Hava, kara, deniz ve tren yolu ulaşımına sahip Samsun’un iklim şartları bakımından da elverişli olduğunu ifade eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu Mustafa Yiğit Öztürk, “Babamla hobi olarak başladığımız bu iş ekonomiye dönüştü. Ticari faaliyetimiz oldu. Üretimimizi artırmak için Büyükşehir Belediyesinden de destek istedik. Onlar da bize sera naylonu desteği verdi” dedi.